Asuntoihin kantautuvan ympäristömelun terveyshaitat, mittaaminen ja torjunta

Asuntoihin kantautuvan ympäristömelun terveyshaitat, mittaaminen ja torjunta

ESITYKSET

Ympäristömelun terveysvaikutukset, Anu Turunen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Filosofian tohtori (ympäristöepidemiologia) Anu Turunen on toiminut tutkijana vuodesta 2004. Anu työskentelee erikoistutkijana Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella, vastuualueena ympäristömelun terveysvaikutuksiin liittyvä asiantuntijatyö ja tutkimus.

 

Melutason ohjearvot ja mittaaminen asunnoissa, Valtteri Hongisto, Turun ammattikorkeakoulu

Valtteri Hongisto on meluntorjunnan dosentti (Aalto-yliopisto) ja ympäristöpsykologian dosentti (Turun yliopisto). Valtteri vetää sisäympäristön tutkimusryhmää Turun ammattikorkeakoulussa, pääaihealueet rakennus- ja ympäristöakustiikka ja ilmanvaihto. Tutkimus- ja palvelutoiminta koskevat olosuhteiden suunnittelua, rakennustuotteiden tuotetestausta ja tuotekehitystä sekä sisäympäristön psykologisia vaikutuksia ihmiseen.

 

Ravintolasta aiheutuvan musiikkimelun ennaltaehkäiseminen, toimenpiderajat ja korjausratkaisuja, Jari Ahonen, Lahden kaupunki

Jari Ahonen on koulutukseltaan ympäristö- ja terveystekniikan insinööri (AMK) ja rakennusmestari (AMK). Hän työskentelee ympäristöterveystarkastajana Lahden ympäristöterveyden terveydensuojelutiimissä. Jarilla on 19 vuoden kokemus asumisterveyteen ja sisäilmaan liittyvissä selvityksissä niin asuntojen kuin julkisten rakennusten osalta.

 

Tilaisuuden puheenjohtajana toimi Vesa Pekkola sosiaali- ja terveysministeriöstä.