23.4.2021 - 23.4.2021

Asuntojen ylilämpeneminen muuttuvassa ilmastossa 23.4.2021

Asuntojen ylilämpeneminen muuttuvassa ilmastossa 23.4.2021

ESITYKSET:

Helteen ja rakennusten ylilämpenemisen terveyshaitat, Virpi Kollanut, THL

Virpi Kollanus toimii tutkijana Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella. Hänen asiantuntemusalueenaan ovat helteen terveyshaitat ja niiden ehkäisy. 

 

Sisäilmastosuunnittelu simuloinnin avulla, Mika Vuolle, Equa Finland Oy
TkL Mika Vuolle on Equa Simulation Finland Oy:n toimitusjohtaja ja on työskennellyt IDA-projektissa vuodesta 1995. Mika on ollut mukana myös ympäristöministeriön energiamääräysten ja energiatodistuksen kehittämisessä sekä toiminut aktiivisesti SULVIn koulutustoiminnassa. Mika on Sisäilmayhdistyksen hallituksen jäsen.

Mikan esityksestä ei ole esityskalvoja, mutta Mikan esitys on tallenteessa.

 

Toteutuneet kesäaikaiset sisälämpötilat helsinkiläisissä kerrostaloissa, Juha Jokisalo, Aalto-yliopisto
TkT Juha Jokisalo on toiminut yli 20 vuotta rakennusten energiatehokkuuteen, sisäilmastoon ja LVI-tekniikkaan liittyvissä tutkimustehtävissä. Hän toimii tällä hetkellä vanhempana tutkijana Aalto-yliopistossa LVI-tekniikan tutkimusryhmässä.

 

Rakennuttajan puheenvuoro, Minna Launiainen, Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristö, Asuntotuotanto
LVI-tekniikan diplomi-insinööri Minna Launiaisella on 25 vuoden kokemus rakennusten LVI-tekniikasta ja energiatehokkuudesta. Minna toimii Helsingin kaupungin asuntotuotannon LVI-suunnittelupäällikkönä vastuualueena LVI-tekniikan ja energiatehokkuuden vaatimusten asettelu sekä suunnittelun ja toteutuksen ohjaus uudis- ja peruskorjaushankkeissa. Minna on SuLVIn edustaja FISEn talotekniikan valvojien sekä LVI-pätevyyslautakunnissa.

 

 

Lue myös:

Sisäilmauutiset 28.4.2021: Asuntojen ylilämpeneminen muuttuvassa ilmastossa